Tandartspraktijk overname

Wat komt er zoal kijken bij het overnemen van een praktijk? Hoewel het binnen één enkele artikel niet volledig te omschrijven is welke variabele er zoal aan te pas komen, zullen we de belangrijste zaken op een rij zetten. Hierbij gaan we uit van een traditionele overname waarbij u als tandarts de stap neemt om een praktijk over te nemen en de zorg zelf wenst voort te zetten.

Benut alle kanalen en vind een praktijk die te koop staat. U kan zelf zoeken  of iemand laten zoeken of beide.

Na het vinden, vraagt u naar de belangrijkste gegevens, hoeveel patiënten heeft de praktijk en wat is de vraagprijs.

Na deze gegevens wordt er een keus gemaakt om wel of niet langs te gaan voor een bezichtiging. Een bezichtiging geeft meer inzicht in de zaak. Zo kunt u bijvoorbeeld zien wat de status is van de inventaris, status van onderhoud binnen het pand, omvang per behandelkamer etc.

Hierna kunt u documentatie opvragen zoals jaarstukken, duurzame contracten, bijzonderheden etc.

Onthoud goed, er zijn altijd geregistreerde zaken en niet-geregistreerde zaken.  De geregistreerde zaken zijn aspecten die gedocumenteerd staan, zoals de jaarstukken/taxatierapporten/aankoopfactuur etc.

Niet geregistreerde zaken zijn bijvoorbeeld de verhouding tussen personeel, soort patiënten en overige niet geregistreerde zaken die wellicht wel geregistreerd horen te staan.

Madevo B.V. is de enige partij in Nederland die een verantwoorde overname realiseert voor nu, maar ook voor de lange termijn. Vóór de overname, tijdens en ook ná de overname staan we klaar voor actie en concrete oplossingen. Wij staan zelf dagelijks op de praktijk voor algemene praktijkmanagement en overige zeer uiteenlopende zaken.

Pionier en meest betrokken partij met de meeste input, tegen de voordeligste tarief van Nederland. Dat is Madevo B.V.


 
E-mailen
Bellen
Instagram